parallax

National Robotics Competition

Join the largest robotics competition in Singapore, National Robotics Challenge (NRC). NRC is an exciting
game-based robotic competition that provides an opportunity for participants to develop their creativity and problem-solving skills in a fun and engaging way!

 Back to NRC Main Page

Latest Updates

CoderZ Coding Challenge

31.08.2021   5:00PM

Updated timings for CoderZ Coding Challenge 2021:

ZOOM will be accessible from 8:45AM. All Participants are requested to join us punctually.

The Opening Ceremony and briefing will start promptly at 9AM. CoderZ League Training Camp will commence from 9:30AM

NRC General Updates

Latest Update: 16 September 2021

1. The challenge documents for the following categories have been updated:
1) WRO Regular Category
2) WRO WeDo Regular Category
3) WRO Open Category
4) WRO Future Engineers Category

2. The Randomization guide release date has been brought forward to 22nd of October 2021 instead of 25th of October 2021. This affects all 4 WRO categories of challenges.

3. With the shift in the NRC competition timeline from September to November as a result of tightened national SMM measures back in August, we will like to inform you that we will not be sending teams to WRO International Finals this year.

4. Due to the Covid Phase 2 (Heightened Alert), are the competitions still going to be on the same dates?

Answer: The competition dates have been postponed and updated. Please refer to the respective categories for the updated dates. 

 

 

5. Do we need to buy competition parts?

Answer: Respective competition requires its own extra parts to be purchased. Please refer to the respective competition challenge booklets. 

 

6. Do we need to have a coach? 

Answer: Yes, it is stated in all the challenge booklets that an adult (over the age of 20) has to be registered as a coach for each team. 

 

7. If my school only has SPIKE Prime, and I want to send my students for the WeDo competition, am I allowed to loan WeDo sets from Duck Learning? 

Answer: Yes, please send a request to enquiries@nrc.sg. Or you can directly contact the Duck Learning Education Executives if you have their number. 

 

8. Can we change the team members after we have registered a team? 

Answer: Yes, but must be done by 6th of August 2021. Team members can be changed before the submission for the qualifiers, but it is on a case to case basis. An email must be sent to enquiries@nrc.sg to request for this change. It is subject to approval by the NRC Organizing Committee. 

 

6.  Is it mandatory to use the play table for the competition ? Can students put the mat on the floor and complete the mission ?

Answer : Students can put the mat on the floor and complete the mission.

WRO Open

Latest Update: 13 July 2021

 

1. As written in the rules, there is no restriction on the software and controller, do the students need to explain the code if they choose Arduino?

Answer: Teams will be judged on Programming. Please refer to the Judging Criteria in section 3 of the WRO Open Challenge document.

WRO Future Engineer

Latest Update: 13 July 2021

 

1. Where can I buy the Wooden Traffic Blocks? 

Answer: By purchasing the mat from us from the website, we will also be shipping the traffic blocks out to you.

 

2. What can I do about the walls of my playfield? 

Answer: You may choose to use a plastic-corrugated board (or similar) for the walls. Distance between the walls in one straightforward section may not be constant but the exterior wall should not cross the yellow line and the interior wall should be completely inside of the internal section of the track (the square 1000 mm x 1000 mm); The corners of the walls could be rounded. The colour of the walls must be black.

WRO WeDo Junior Challenge

Latest Update: 13 July 2021

 

1. Is it only open for Singapore students or for foreign students here on dependent pass too? 

Answer: Yes, as long as you are based in Singapore. You may join the competition. 

 

2. How will the age be calculated?

Answer: Age is calculated based as of this year, 2021. For example, if you were born in 2010, you would be considered 11 years old. 

 

3. What does randomization mean? 

Answer: For the WRO WeDo Junior Challenge, built up LEGO elements have to be placed on the playfield in a specific order prior to the match. This order is called ‘randomization’. Organisers will release the randomization order for all teams to follow. The dates for randomization release can be found in the challenge documents. The randomization order will be published on the NRC website. 



4. The software for WeDo, is it online?

Answer: Yes, you can download it from the relevant app store of your device. Search for WeDo 2.0

 

5. Is the software whitelisted for school laptops?

Answer: Yes, it is. But all coaches are urged to check with their institution’s IT department.

 

6. During the filming, can the coach remove the fire if all the ‘water’ bricks are placed at the right positions? 

Answer: Yes, the coach is allowed to. refer to Section 7.2 in the WRO WeDo Junior Challenge Document

 

7. Are specific colour combinations needed or can there can be some different colour if the colour is not available in the bricks at home?

Answer: For building of the Game Objects, teams must use LEGO bricks of the exact colour. All teams must use the exact colour bricks. This is to be fair to all teams. Teams may choose to purchase the WRO Brickset kit (45811) from the NRC shop at www.nrc.sg.

 

8. Must the robot be 25x25x25? I cannot find it in the challenge booklet. 

Answer:  The team’s robot must fit in the Base Area.

 

9. Are the use of attachments and alignment jigs that the team can swap/use at base area allowed? 

Answer: Yes

 

10. As asked in the webinar, what is the role of the fire in the playfield? For example, will there be any penalty if the fire is being pushed out of position or destroyed? 

Answer: The fire acts as a barrier to the robot’s movement during the games. There are no penalty points for the robot moving the Fires Game Object

 

11. To confirm, as long as the game object is within the base area, the kids are allowed to move it? For example, aligning of the object in front of the robot before moving off base or removing the object that the robot grabs.

Answer: Yes

 

12. To confirm, are the teams allowed to use other non-electrical Lego parts such as those used in EV3? It is a good time to teach slightly more advanced building techniques through this competition.

Answer: Yes. Teams are allowed to use any other LEGO element. However, the controller, sensor and motors must be from the LEGO Education WeDo 2.0 set only. 

 

13. Once the robot rescues the people and brings them to the base area, then can I move these people aside to the corner of the base area?

Answer: Yes.

 

14. Once the robot transports the trees to the replant area and they fall down. Is it acceptable?

Answer: Yes. As long as the Game Object is not broken and is completely within the Replant Area

 

15. The robot moves to the parking Area, stops, the chassis of the robot is completely within the Area . In the ongoing mission, the robot will have to cross the parking area. So does this mean while crossing the parking area the mission will be considered as completed?

Answer: No. The robot must be completely in the Parking Area at the end of the match. This is when time is up. 

 

WRO Regular

Latest Update: 13 July 2021

 

1. Does the robot need to be fully dismantled before the Robot finals? 

Answer: No, it can be pre-assembled. 

 

2. Based on my understanding, any software can be used for WRO challenges as stated in the WRO regular challenge document. If we were to choose other operating systems on ev3 like ev3dev - brickman instead of the default, may I ask whether it is allowed in this year's NRC competition? 

Answer: Yes. It is allowed.

 

3. How will the randomization work? 

Answer: It will be announced 2 weeks prior to the deadline for the qualifying rounds and all teams will be given the same randomization. This will be released on the website. Do take note that the randomization is not the same as the surprise rule and the surprise rule is not applicable for the qualifying rounds. 

 

4. How will the surprise rule work?

Answer: Teams invited for the Finals must attend a briefing in the morning of the Finals. The Surprise rule will be shared with all teams. The Surprise rule will also be released on the website. The surprise rule is only applicable for the finals. 

 

5. What if I upload 3 of my best runs onto Google Drive? 

Answer: Only the latest video will be taken into consideration. Please upload ONLY your best run. If you do end up uploading a new video, please do remember to delete the older video(s) in the Google Drive folder. 

6. Do I need to submit the Robot Codes? 

Answer: No, you do not. 

 

7. How can I prove the size of my robot? 

Answer: The best way will be to show the robot on camera and to hold a ruler beside to clearly show that it’s below 25cm on all sides (L x B x H).

 

8. Are robot clones allowed? 

Answer: No. Each team must have its own robot designed and built by the students themselves. 

 

9. What needs to be shown in the video for qualifiers? 

Answer: Video must be able to visibly show the entire playfield and the robot completing each task clearly for marks to be scored during the mission run. 

 

10. Can international students or students on dependent pass participate in NRC ?

Answer: Yes, but all participants must be residing in Singapore during the competition period

 

11. Are specific colour combinations needed or can there can be some different colour if the colour is not available in the bricks at home?

Answer: For building of the Game Objects, teams must use LEGO bricks of the exact colour. Teams may choose to purchase the WRO Brickset kit (45811) from the NRC shop at www.nrc.sg. 

 

 

12. Is the play table mandatory for competitions? Can students put the mat on the floor and complete the missions?

Answer: The Competition Table is not mandatory. However, it is highly encouraged for the teams to have the table to place the mat on. In the event that teams do not have a competition table, they can still place the mat on the floor and compete. 

 

13. Do we need to provide research links?

Answer: It is highly recommended to share and prove where your ideas, inspiration and help came from. 

 

14. When presenting, can everyone present from their own device and not from 1 laptop?

Answer: Yes, participants may choose to come online from their own devices. 

 

15. Are we allowed to use Python?

Answer: Yes you are. 

 

16. Are technic sensors allowed?

Answer: Yes it is, as long as it is Hitechnic.

 

17. Are we allowed to connect multiple brains to build a robot? 

Answer: No. For the Robot Games component, your robot should only have 1 controller.

 

 

Contact Us

Quotation and Finance Matters

Email: dl@ducklearning.com

Tel: 6747 4236

Event, Admin and Judging Matters

Email: competitions@ducklearning.com

Tel: 6747 4236

Partnership and Opportunities

Email: learn@ducklearning.com

Tel: 6747 4236

We are happy to answer your queries.

Tag & Follow us on our social platforms